Hoe er te komen?

Vanuit Nederland naar Sendowan Baru:
Om in Amurang te komen vlieg je bijvoorbeeld vanaf Amsterdam via Jakarta, Denpassar of Singapore naar Manado.
Prijzen voor vliegtickets zijn zeer verschillend, gaan van ca. € 850,- tot € 1.800,- (economy class). De prijzen zijn ook erg seizoensgebonden.

Met Singapore Airlines, KLM en Garuda kun je vanuit Nederland meteen boeken naar Manado, met andere luchtvaartmaatschappijen boek je je vlucht tot Jakarta, Denpassar of Singapore om vervolgens een aansluitende vlucht naar Manado te boeken. Dit kun je vooraf via internet doen of ter plaatse bij een van de reisbureaus op de luchthaven. In het laatste geval moet je soms een dag wachten voor je verder kunt.

Er zijn meerdere sites waarop je kunt zoeken naar de goedkoopste tickets.

Vervoer van Sendowan Baru naar Amurang centrum:
De ‘mikrolet’ (blauwe busje):
Je gaat langs de grote weg staan, steekt je hand op als er een busje aankomt en geeft aan waar je heen wilt. Jje betaalt contant bij het uitstappen, prijs 7.000Rph per persoon, ca. € 0,40 (prijs januari 2024). Voor de terugreis vind je de mikrolets op het marktplein

De ‘ojek’ (achter op de motor):
Vanuit Amurang kun je ook per motor worden thuisgebracht, dit is iets duurder dan de mikrolet.

Vervoer vanuit Amurang:
De publieke bus:
De bus vertrekt vanaf het centrum van Amurang en gaat rijden als er voldoende passagiers zijn, kosten 25.000 Rph per persoon, ca. € 1,50 (prijs oktober 2023). Voor de terugreis vertrekt de bus in Manado vanaf de terminal Malalayang.

De ‘Taksi Gelap’ (illegale taxi):
Je gaat langs de kant van de weg staan, er stopt vanzelf een auto met de vraag of je naar Manado wilt.  Kosten:  35.000 Rph per persoon, van ca.  € 2,- (prijs januari 2024).  De auto rijdt tot het busstation Malalayang. Daar vandaan kunt je met een ‘mikrolet’ verder de stad in.

De taxi:
In Amurang zijn weinig officiële taxi’s. Je kunt wel telefonisch een taxi uit Manado bestellen.

Een ‘privéauto met chauffeur’:
De kosten voor een rit op en neer naar Manado zijn ca. 600.000 Rph per auto, ca. € 35,- (prijs januari 2024). Een privéauto kun je regelen  via Alfrett of Lidya. Dat kan ook voor dagtochten, de prijs voor deze dagtochten spreek je af met de chauffeur.

Zelf rijden met auto of brommer:
Een auto of brommer kun je huren in de buurt van het centrum van Amurang of in Manado. Je moet in het bezit zijn van een internationaal rijbewijs, aan te schaffen via de ANWB-verkooppunten in Nederland.

actuele wisselkoers