Noord-Sulawesi

Noord-Sulawesi  of Sulawesi Utara is de kleinste provincie van het eiland Sulawesi. Ook de
afstanden tussen  bezienswaardigheden zijn klein. De streek kent zeer uiteenlopende attracties. Je vindt er warmwaterbronnen, vulkanen, bergmeren, archeologische objecten en vele snorkel- en duiklokaties.

Voor de kust van Manado ligt het vulkanische eiland Manado Tua (Oud Manado),  een van de eilanden van  ‘Bunaken National Park’. Bunaken is het grootste en bekendste eiland van deze eilandengroep, geliefd vanwege de fantastische  mogelijkheden om te duiken en te snorkelen.

Amurang en Manado liggen in  de  ‘Minahasa’, een regio in Sulawesi Utara.
Deze regio is vooral bekend om haar vruchtbare aarde met een gevarieerd planten- en dierenleven, op het vasteland en in zee.
Je vindt naast de vele palmboom- en kruidnagelplantages een grote variatie aan vruchten en groentes. Er leven een aantal zeldzame dieren zoals de maleovogel, de anoa (gemsbuffel) en  de babiroessa (hertzwijn).

 graven babi roesa
Waruga                                                                                babiroessa

De Minahasa is een van de weinige gebieden in Indonesië dat vrijwel geheel christelijk is. Spaanse en Portugese specerijhandelaren waren de eerste Europeanen die contact legden met de inheemse bevolking. Pas toen de Nederlanders hun land betraden, werd de Minahasa christelijk.