Manado

Manado, de hoofdstad van Noord-Sulawesi, heeft een grote haven en een internationale luchthaven, Sam Ratulangi. Er wonen ongeveer 500.000 mensen.
Tijdens de vroegkoloniale periode werd Manado een belangrijke stad in de Minahasa, een regio van Noord-Sulawesi.
De bevolking van de Minahasa is voornamelijk christelijk. In Manado staan zo’n 250 kerken. Zondag is altijd een drukke dag vanwege de vele kerkgangers.

Vlak bij de haven, aan de noordkant, ligt de ‘Pasar Bersehati’. een grote voedselmarkt . Een deel van de markt is gereserveerd voor de verkopers van RW (vers hondenvlees).  Vlakbij is ook de visafslag waar dagelijks verse vis verhandeld wordt.

 zilversmid manado     museum manado
Zilversmid ´Pasar Bersehati´                Muzikale ontvangst bij het provinciaal museum

De belangrijke bezienswaardigheden zijn o.a. het provincaal museum, de Boeddhistische tempel ‘Ban Han Kiong’ en de orchideeëntuin Taman Angrek, vijf km buiten Manado.

Voor de kust ligt het klein vulkanisch eiland ‘Manado Tua’ waar zich ooit de eerste uit de Filippijnen afkomstige Chinese vissers en handelslieden vestigden. Manado Tua ligt samen met de eilanden Bunaken, Mantehagen, Siladen en Nain in het ‘Bunaken National Park’. Dit is een beschermd onderwaternatuurgebied dat bekend staat bij duikers en biologen om de grote diversiteit aan vis, andere zeedieren en koraal.

Als je vanuit Amurang Manado binnenrijdt,  kom je langs  ‘de boulevard’ met grote winkelcentra en uitgaansgelegenheden. De meeste winkelcentra zijn tot 22.00 uur geopend.